Slik gjør du bilen din vinterklar

Vi går inn i en årstid der dagene blir mørkere og kaldere. Det medfører også andre kjøreforhold på veiene. I Toyota er vi særlig opptatt av din sikkerhet, og vi har derfor utarbeidet en huskeliste for hva du må tenke på når vi nå går inn i en kaldere årstid.

Skift til vinterdekk

Det er viktig å ha gode vinterdekk for at bilen skal være trygg å kjøre. Piggdekk er tillatt fra 1. november til første søndag etter 2. påskedag. Loven krever en mønsterdybde på minst 3 mm, men for tryggere veigrep anbefales minimum 4 mm. Gode dekk er en investering i din egen og passasjerenes sikkerhet.

Kontroller at alle lys virker

Høst- og vintermørket krever at du har gode lys på bilen. Derfor er det viktig at du sjekker at lysene fungerer som de skal, og at de er justert riktig. Ikke glem å sjekke fjernlysene. Visste du at du kan bruke en vegg til å sjekke lysene på bilen, dersom du ikke har noen som kan hjelpe deg?

God sikt med ren frontrute

Vinteren stiller større krav til frontruten din, og om vinter må vindusviskerne jobbe hardt, noe som fører til raskere slitasje på viskerbladene. Sørg for at du har nok spylervæske og vær ekstra nøye med å sjekke og bytte viskerbladene ved behov.

Riktig type spylervæske

Det finnes ulike typer spylervæske, som har forskjellige frysepunkter. Sjekk derfor at spylervæsken du benytter på vinterstid tåler frost.

Beskytt bilen mot salt og veistøv

For å beskytte bilen din mot salt og veistøv gjennom vinteren, er det viktig å vaske bilen regelmessig. Vi anbefaler også en ordentlig polering av bilen for å gjøre den mer motstandsdyktig for saltet.

Husk at du kan bestille bilpleie hos oss hvis du ønsker å sette bort jobben!

Ekstra utstyr i bilen

Når snøen faller tett, er det en god idé å ha ekstra utstyr i bilen. Gå gjennom standardutstyret for vinteren: isskrape, snøkost, og kanskje en spade. I tillegg kan det være lurt å ha et ekstra par med varme votter og lue i bilen, tilfelle det skulle være behov for det under reisen.