- Satte meg i bilen og ble helt forelska

Med barn på vei ble bilbehovet til Robin og Camilla raskt endret. En kort telefon til Toyota løste utfordringen kjapt. 

God plass til barnevogn i bagasjerommet og barnesete i baksetet var blant de viktigste kriteriene for en ny bil. Men aller høyest stod kravet til sikkerhet. Dermed falt valget på Toyotas nye elbil bZ4X – et valg Robin og Camilla ikke angrer på.

– Jeg har alltid fått god service hos Toyota, og vi pratet litt om RAV4 først, på grunn av flere ting. Men da jeg fortalte om hvilke ønsker vi hadde, ble vi raskt vist denne elbilen. Og da jeg satte meg inn ble jeg forelsket med en gang, sier Robin.

25 års erfaring

Hva gjorde at valget falt på Toyota bZ4X?

– Jeg valgte å kjøpe bZ4X fordi jeg setter sikkerheten foran alt - spesielt etter vi fikk baby. Toyota er jo pioneren innen trygg bil og bilhold. Det, samtidig med at jeg får så god service som jeg har gjort i tiden jeg har eid Toyota, gjorde valget lett. Det er trygt, godt og god service. Denne servicen får man ikke andre steder.

Etter nesten 25 års erfaring med utvikling av høykapasitetsbatterier gir Toyota batterikapasitet som varer år etter år. Og tar du en årlig Toyota Originalservice, er du sikret batterigaranti i opptil 10 år, eller frem til bilen har kjørt 1 000 000 km. Hva enn som inntreffer først.

– Rekkevidde er viktig, men sikkerhet er enda viktigere for oss etter at vi fikk barn. Og der vil jeg si at Toyota er desidert best, sier Robin.

Sikkerhet er noe vi tar på alvor, derfor er vi utrolig stolte av at bZ4X scoret fem av fem stjerner i Euro NCAPs sikkerhetsvurdering!

– Aldri lei kjøring

Robin jobber til daglig som driftsleder for en kaffekjede i Oslo, Sandvika og Ski, og bruker bilen til og fra jobb i det daglige. I tillegg til dette kjører han med familie og venner, ofte på fjellturer, og besøker familie i Norges langstrakte land.

– Jeg har familie i Bergen og Tromsø, så det vil bli mange langturer. Jeg går heller aldri lei av å kjøre bil, sier han.

Robin og kona Camilla ble foreldre til Luna Victoria for tre måneder siden, og allerede har den lille familien vært på langtur.

– Det var jo veldig spennende å kjøre til Bergen. Første langtur med baby. Men det var jo en god mulighet til å virkelig få testet bilen på alle måter. Med baby i bilen, så skrur man ikke akkurat av varmen heller. Da er jo alt på hele veien, også under stopp og pauser. Det blir jo ofte lange stopp også, men det var bare utrolig komfortabelt og nydelig.

Én hurtiglading fra Moss til Bergen

På vei til Bergen hadde Robin planlagt flere ladestopp, blant annet på Geilo.

– Vi dro med fulladet bil hjemmefra på morgenen og kjørte til Geilo først og da hadde jeg vel 14 kilometer igjen på bilen, og det begynte å blinke godt på vei opp bakken mot ladestasjonene der. Da vi kom dit var det masse snø foran ladestasjonene, og ledningen var for kort til å nå bilen – og vi måtte kjøre videre.

For første gang fikk Robin kjenne på den beryktede rekkeviddeangsten.

– Nå får jeg virkelig testet bilen tenkte jeg. Så vi måtte kjøre 10 kilometer til neste ladestasjon med tomt batteri og det er de lengste 10 kilometerne jeg har kjørt i hele mitt liv. Men jeg visste at vi kom til å få veihjelp hvis vi stoppet, så jeg tenkte bare «shit samma, vi må bare kjøre til det stopper». Og det gikk veldig bra, vi kom frem til ladestasjonen, bilen kjørte hele veien uten problemer.

– Ta deg bedre tid

– Nå har jeg i alle fall ikke lenger rekkeviddeangst, for nå vet jeg hva bilen er god for. Rekkeviddeangsten på denne Toyotaen er ikke reell egentlig, sier Robin.

Robin mener folk må ta seg bedre tid når de er på biltur.

– Det at så mange roper varsku for det, viser jo at vi som kjører bil ikke er flinke nok til å ta de pausene du burde på langtur. For folk flest glemmer at etter 300 kilometer kjøring, så er ikke en pause på 20 minutter dumt.

Les også om hvordan bZ4X kjørte 323 km i fjorårets vintertest.

Romslig for alle

Toyota bZ4X er designet for å forbedre kjøreopplevelsen for alle, med stilig interiør og klasseledende benplass. Bagasjeromsgulvet er justerbart, og med baksetene på plass er det rom for opp til 452 liter bagasje. Instrumentpanelet er smalt og plassert lavt.

Robin trekker frem flere ting ved bilen han setter pris på.

– Bilen er helt ypperlig som familiebil. Jeg får hele vognen pluss ukeshandel og enda litt til bak i bagasjerommet. Og Isofix-festene er lett tilgjengelig, slik at jeg får bilstol lett inn og ut, uten noe krongling. Det at lys er bra plassert ved ben, tak og plugger gjør jobben enda enklere da du slipper å jobbe i mørket på morgenen eller kvelden.

Også Bergensmannen på 1,93 centimeter har god plass i sin nye bil.

– Den er så rolig. Du merker nesten ikke at du kjører. Man sitter godt i bilen, og det er helt nydelig. Jeg er ganske lang, så jeg har setet helt tilbake, men jeg sitter utrolig godt.

– Vil ikke ut av bilen

– Du sitter med god plass foran til tross for bilstol bak. Her kan du trekke stolen helt bak og likevel ha god plass til barnestol. Det er ganske digg, for med barn er det ikke mange plasser det er rolig, så det at vi kan sitte godt og barnet er trygt gir en indre ro. Så god ro at du ikke vil ut av bilen.

Hva med kona, er hun fornøyd?

– Kona kan dingle med beina foran der nesten, og bak på lengre turer så har hun også god plass bak med Luna. Så hun er helt forelska.

Robin kan fortelle at han har store planer med bilen fremover.

– Når Luna blir litt eldre, så blir det en langtur til familien i Tromsø også. Med denne bilen bør vi klare oss med to dager til Tromsø. Det skal vi alle fall prøve på, smiler han.

bZ4X-spesifikasjoner

 • Motor: Elektrisk
 • Effekt: 218 hk
 • Gir: Automat
 • 0-100 km/t: 7,5 sekunder
 • Toppfart: 160 km/t
 • Co2 utslipp: 0 g/km
 • Egenvekt: 1.985 kg
 • Tilhengervekt: 750 kg
 • Lengde: 4,69 m
 • Bredde: 1,86 m
 • Høyde: 1,65 m

Innovativ, effektiv, komfortabel og romslig

 • Bagasjeromsgulvet er justerbart, og med baksetene på plass er det rom for opp til 452 liter bagasje
 • Utstyrt med andre innovative T-Mate sikkerhetsassistanser som blant annet kollisjonsvern med autobrems, filskiftvarsling, skiltgjenkjennelse og automatisk fjernlyskontroll
 • Firehjulsdrift i særklasse, med perfekt 50/50 kraftfordeling (separate 80kW motorer på for- og bakaksel) i tillegg til kjøremoduser, kalt X-MODE, som hjelper deg i ekstra krevende kjøresituasjoner, alt for å få deg trygt frem uansett forhold.
 • 12” berøringsskjerm, avansert stemmestyring og sømløs telefonintegrasjon, gir Toyota Smart Connect en eksepsjonell hurtig og lettbetjent opplevelse - alltid oppdatert via den trådløse teknologien.
 • Nødstoppsystemet EDSS registrerer føreraktiviteten og dersom ingen føreraktivitet registreres over noen tid under kjøring, varsles føreren med lydsignal. Om dette ikke gir respons, senkes bilens hastighet til den stanser helt uten å endre kurs fra det aktuelle kjørefeltet.
 • Alle nye Toyotaer dekkes av 5 års fabrikkgaranti. Den gjelder i 5 år ved normal bruk eller 200.000 km (det som først inntreffer).
 • Toyota garanterer 70 prosent av batteriets originale kapasitet etter 8 år eller 160 000 km (Det som først inntreffer).