Kommer din arbeidsbil trygt frem i vinter?

Vinteren står for døren, og både for hyttefolk og arbeidsfolk betyr det at man kan risikere å måtte forsere store snømengder for å komme seg gjennom dagens dont. For å sikre optimal fremkommelighet i vårt landstrakte land, er det mange som for lengst har oppdaget fordelene med firehjulstrekk på bilen.  4x4- teknologien sørger for bedre veigrep og økt sikkerhet for både fører, passasjer og last.

Vinterveienes varebilvinnere: Hilux og Land Cruiser

Om lag 1/3 av varebilene som er registrert i løpet av 2023 i Norge har firehjulstrekk (tall fra OFV*), og blant de mest solgte bilene finner vi både Hilux og Land Cruiser. De populære arbeidshestene er begge enere i hvert sitt segment. Med legendarisk kvalitet, kraftig motor, og tilhengervekt opp til 3,5 tonn, er både fremkommelighet og trekkapasitet viktige årsaker til deres suksess.

Land Cruiser ble introdusert i 1951, mens Hilux hadde sin debut i 1968. Begge har endret seg en del siden starten, men det opprinnelige robuste uttrykket og det solide kvalitetsstempelet har begge beholdt. Skal du trekke tungt vedlass, forsere bratte fjellveier, eller nå frem til en kunde utenfor allfarvei, er både Hilux og Land Cruiser mer enn klare for jobben.

I 2024 er det varslet verdenspremiere for neste generasjon Land Cruiser, en modell som tar oss tilbake til røttene med en klassisk retro look. Selvsagt med forbedret ytelse og ny teknologi.

I 2024 får vi også se splitter nye Hilux GR Sport II på veiene. Denne modellen passer særlig godt til norske forhold, og er en tøffing det står respekt av!

Visste du at
  • Navnet Hilux kommer fra uttrukket «High luxury» (Høy luksus)
  • Land Cruiser har sine røtter i modellen Toyota Jeep BJ, opprinnelig produsert for det japanske politiet og militære styrker.
  • Toyota BJ var det første kjøretøyet som klarte å klatre opp til sjette nivå på fjellsidene av Mount Fuji i Japan.
  • Hilux vant den sjette International Pick-up Award 2022/2023

(*Tallgrunnlag er hentet fra OFV 2.nov.2023)