BIRGIT SKARSTEIN TIL OL MED TOYOTA

Birgit Skarstein er Toyota-ambassadør og en del av Team Toyota frem mot sommer-OL i Tokyo 2020. Toyota følger Birgit frem mot Paralympics, der hun skal delta på det norske rolandslaget.

Denne artikkelen ble skrevet før sommer OL ble utsatt til 2021 den 23. mars 2020.

Hvordan ser en dag i Birgits liv ut?
En vanlig dag går ut på å stå opp rundt kl. 06.15. Jeg starter som regel dagen med å jobbe litt og spise frokost før det er felles treningsøkt med rolandslaget kl. 08.00–11.30. Om sommeren pendler vi til Årungen
i Ås. Om vinteren trener vi på Olympiatoppen i Oslo eller på fjellet. Rundt kl. 12.00 spiser vi lunsj før vi jobber litt igjen, fikser på utstyr eller løper ærender (eventuelt sover, om det er en tøff treningsperiode). Andreøkten går kl. 14.00–17.00. Jeg spiser som regel dagens hovedmåltid til lunsj, for å ha energi til andreøkten, så på kvelden er det mer kveldsmat enn middag. På kveldstid blir det fort klesvask, litt jobbing igjen, rydding i leiligheten, pakking til dagen derpå eller å fikse ting. Jeg er mye på reise, så det hoper seg fort opp med ting som må ordnes når jeg er hjemme.

Hvilke egenskaper verdsetter du høyest - både hos deg selv og hos andre?
Jeg syns det er viktig å være snill. Jeg håper og tror at jeg er ganske raus og inkluderende, det syns jeg er viktig. Jeg liker godt at andre er oppriktige og
inkluderende.

Birgit Skarstein04

Hva er du mest stolt over å ha oppnådd i livet?

Jeg er stolt over å ha så mange bra mennesker i livet. Jeg håper det sier noe om at jeg også stort sett har oppført meg greit.

Hva står på din private “Bucketlist”?
Jeg har veldig lyst til å se Australia og New Zealand!

Hvorfor valgte du å samarbeide med Toyota Norge?
Jeg liker så godt at Toyota er offensive og tør å ta en ledende rolle i arbeidet med mobilitet og likeverd. De viser at de ikke bare vil henge med i samfunnstrendene, men faktisk lede an i arbeidet med en mer inkluderende og sømløs verden. Toyota Norge er en sabla fin gjeng med gode verdier og store mål, og det syns jeg er veldig stas å få jobbe med.

Birgit Skarstein06

Hvilke tre egenskaper liker du best med din Toyota RAV4 Hybrid?

Bilen kommer seg alltid frem, selv når det er mye fokksnø på fjellet eller sand på grusveier. Jeg liker at bilen er kompakt nok til at den funker i byen, samtidig som den rommer så mye utstyr at den er topp å ha med på fjellet. Og jeg har blitt veldig glad i den rattvarmeren. Lite slår å komme inn fra treningsøkt ute i kulda, for så å kunne slå fingrene rundt det varme
rattet og kjenne kroppen tine opp mens jeg kjører hjem.

Tekst: BIRGIT SKARSTEIN / Foto: ERIK HANNEMANN