Derfor er den legendariske arbeidshesten fra Toyota blitt selve definisjonen på fremkommelighet.

Surfere, brannmenn, hestefolk, anleggsarbeidere, offroadsyklister, sauebønder og eventyrere. Rik eller fattig, enkel eller flamboyant – alle har de én ting til felles. De har alle falt for samme livsledsager. Få biler er elsket like høyt som Toyota Hilux. Verdens mest populære pick-up har dominert arbeidsbilsegmentet i flere generasjoner. Siden lanseringen i 1968 er det solgt over 16 millioner av den på verdensbasis. Utallige Hilux -fanklubber vitner om en status som legende med utrolige tåleevner sikret for evig og alltid. Hvorfor er så mange så svak for nettopp denne bilen? Robust, standhaftig, romslig – og ikke minst – alltid trofast. Hvem kan si at dette ikke er ekte kjærlighet? Endelig er den helt nye Toyota Hilux kommet til Norge.

Hard utenpå – myk inni

Nye Hilux er tøffere, sterkere og har bedre fremkommelighet enn noensinne. Samtidig tar den tradisjonsrike tøffingen steget inn i en ny æra med en stil, komfort, sikkerhet og avansert teknologi som vil tilfredsstille de mest kresne brukerne. Fortsatt er kongen av driftssikkerhet beinhard utenpå, men inni er den mykere. En nyutviklet ramme, ny fjærings- og dempersystem gjør den er enda mer behagelig å kjøre.

Kos og kapasitet

Flere justeringsmuligheter for ratt og seter, samt et re-designet og mer moderne interiør sikrer god kupékomfort som likevel tåler røff bruk. Forbedret navigasjonssystem og stereo med en 4,2 toms skjerm mellom speedometer og turteller viser viktig informasjon, og ny kortere girspak gir mer presis giring (dette gjelder manuell – du får også Hilux med automat, avhengig av motorvalg).

Dette gir Hilux generelt mer følelse av personbil enn arbeidsbil. Men alt er ikke bare kos! Kapasitet og komfort gjør den mer effektiv, så du får gjort enda mer i jobben og opplevd enda mer på fritiden. Med nye Hilux har du en nyttelast på 1. tonn som kan trekke opp til 3.2 tonn. Du kan i teorien ha en gjennomsnittlig bisonokse på lasteplanet – og trekke to neshorn på tilhenger. Da skal du ha dyretekke, vel og merke.

Dette er grunnen til at TopGear-gutta mener Toyota Hilux har evig liv.

Den ultimate eventyreren

Grønland. Islandske vulkaner. Paris - Dakar. Antarktis. Er påfunnet strabasiøst og galimatias er sjansen stor for at en Hilux er med på laget. Det er selvsagt ikke uten grunn at du finner den der konsekvensene ved uhell er aller størst. Gjennom legendarisk kvalitet og driftssikkerhet har Hilux aldri sluttet å forbløffe, og har lang historie som foretrukne partner på alle mulige ekspedisjoner, både i sin originale form og i forskjellige ombygginger avhengig av behov.

Arctic Trucks

Et selskap som har blitt verdenskjent for sine Hilux-ombygginger, er islandske Arctic Trucks. Islendinger er ikke kjent for å gi opp, ei heller hva gjelder fremkommelighet. På midten av 80-tallet begynte den islandske Toyota-forhandleren å bygge såkalte Super Jeeps – ombygde biler beregnet for å takle breer og øvrige ekstreme forhold som forekommer på øya. Bilene var spesielt beregnet utrykning- og beredskapspersonell, men ble etter hvert også populære blant privatpersoner. Etter hvert har Arctic Trucks fått ord på seg for å bygge de råeste firehjulstrekkerne på planeten, kanskje særlig på grunn av Hiluxen som fraktet TopGear-gjengen til Nordpolen.

I dag kan du bestille Arctic Trucks-ombygging direkte hos din egen norske Toyota-forhandler. Forhandleren tar bestillingen videre til Arctic Trucks, som bygger bilen og får den godkjent hos Statens Vegvesen. Fabrikkgarantien på kjøretøyet opprettholdes og Arctic Trucks gir full garanti på ombyggingen.

Se Hilux frakte ekspedisjoner gjennom Antarktis hvite sletteland.

Magemål på suksess

Med dimensjonene 5,335 mm lengde, 1,855 mm bredde og 1,815 mm høyde, er den nye Hilux 75 mm lengre, 20 mm bredere og 45 mm lavere enn forgjengeren. Du får den som 4 seter (X-CAB) med og 5-seter (D-CAB) med henholdsvis 1,810 mm og 1,510 cm lengde på lasteplan. Motoren er en 2.4 liter diesel med 150 hestekrefter og 6 gir, enten manuell eller automatisk. Den kommer i 3 utstyrsgrader; DLX, SR og SR. I tillegg kan du velge SR Heavy Duty, med forsterket fjæring tilpasset deg som kjører med tung nyttelast ofte.

Med Toyota Hilux er bilen ingen unnskyldning. Uansett hvor du skal, hva du skal gjøre og hva du skal ha med deg – Toyota Hilux får jobben gjort.

Kilder:

Nye Hilux

https://www.toyota.no/new-cars/hilux/index.json#

https://www.toyota.no/world-of-toyota/articles-news-events/2016/nye-hilux.json

https://www.toyota.no/buy-a-toyota/arctic-trucks.json

http://www.klikk.no/motor/toyota-hilux-1660717.ece?_ga=1.213969175.1207513288.1484126664